Perfect Explanation for Tax Structure in India

1) Q. : What are you doing?
Ans.. : Business.

Tax : PAY PROFESSIONAL TAX!

2) Q.. : What are you doing in Business?
Ans. : Selling the Goods.

Tax : PAY SALES TAX!!

3) Q. : From where are you getting Goods?
Ans. : From other State/Abroad

Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI!

4) Q. : What are you getting in Selling Goods?
Ans. : Profit..

Tax : PAY INCOME TAX!

5) Q. : How do you distribute profit?
Ans. : By way of dividend

Tax : Pay dividend distribution Tax

6) Q. : Where you Manufacturing the Goods?
Ans. : Factory.

Tax : PAY EXCISE DUTY!

7) Q. : Do you have Office / Warehouse/ Factory?
Ans. : Yes

Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

8)Q. : Do you have Staff?
Ans. : Yes

Tax : PAY STAFF PROFESSIONAL TAX!

9) Q. : Doing business in Millions?
Ans. : Yes

Tax : PAY TURNOVER TAX!

Ans. : No

Tax : Then pay Minimum Alternate Tax

10) Q. : Are you taking out over 25,000 Cash from Bank?
Ans. : Yes, for Salary.

Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

11) Q.: Where are you taking your client for Lunch & Dinner?
Ans. : Hotel

Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

12) Q.: Are you going Out of Station for Business?
Ans. : Yes

Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

13) Q.: Have you taken or given any Service/s?
Ans. : Yes

Tax : PAY SERVICE TAX!

14) Q.: How come you got such a Big Amount?
Ans.. : Gift on birthday.

Tax : PAY GIFT TAX!

15) Q.: Do you have any Wealth?
Ans. : Yes

Tax : PAY WEALTH TAX!

16) Q.: To reduce Tension, for entertainment, where are you going?
Ans. : Cinema or Resort.

Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

17) Q.: Have you purchased House?
Ans. : Yes

Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

1Q.: How you Travel?
Ans. : Bus

Tax : PAY SURCHARGE!

19) Q.: Any Additional Tax?
Ans. : Yes

Tax : PAY EDUCATIONAL, ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.’s TAX !!!

20) Q.: Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes

Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

21) INDIAN :: can i die now??

Ans: Wait we are about to launch the Funeral tax!!!

254

Leave a Reply